Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.05.2011 15:54 - Национализъм
Автор: isstoyanova Категория: Хоби   
Прочетен: 4065 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От няколко дни се пише за събитията пред джамията "Баня баши" и за Волен Сидеров /Болен СидерOFF/. Разбира се, предизборно, в България сме все пак, мисля, че никой не се учуди на случилото се на 20 май. Сблъсъците между националисти и мюсюлмани не са ново явление.

Но мен друго ме учуди. Не съм и подозирала, че имам толкова много приятели, които заплюха Волен и „Атака” и подкрепиха инициативи за подаване на ръка на всички онези, които ходят всеки ден да слушат проповедите в центъра на София. Засилиха се към джамията, а всъщност едва ли скоро са влизали в наша църква. Сложиха си значки и статуси против национализма и Сидеров и го оплюха наред с всички политически партии. Не на верската дискриминация!!!

Всеки е свободен да изповядва вярата, която му носи добро.  Аз не заставам против вътрешните убеждения на никого. Но си задавам въпроси.

Да, Волен е луд. Да, Волен е краен. И заради това обявиха „Атака” за опасна за управление на страната. „Атака” е изолирана от българското демократично общество.

Никой не обяви ДПС за опасна за България. Никой не определи ДПС като недемократична партия. Нищо, че насред България, Доган говореше как той движи нещата и става това, което той каже.

На колко от вас, минавайки покрай джамията, им е приятно да слушат проповед или да се чудят от къде да минат понеже няма място от налягали по килимчетата вярващи?

И защо, мои скъпи приятели, защо толкова сте се влюбили в хората с чужда вяра, те по-добри ли са от нас, по-умни ли са, какво им е в повечето? Мислите ли, че ако имат възможност няма да ни пометат едно хубаво и да ни затрият всичките църкви и български паметници? Сега, от съпричастност към оскверненото учение и от верска толерантност, да вземем да им предложим място да си построят още някоя джамия в центъра на София, че да се избегне тълпата от хора на едно място! 

Не ви ли е малко предостатъчно гледането на новини на турски език, ежедневното заливане от ефира с турски сериали, слушането на проповеди на едно от най-оживените места в столицата, слушането и на прекалено много турска реч в някои градове в България?

Кажете ми, какви други политически цели има Волен, като вече години наред пропагандира едно и също? Прекалява с острите си реплики и налудничави идеи и действия, но с какво ви плаши толкова, че застанахте против него, против един християнин и застанахте в подкрепа на милиони мюсюлмани?

Ние в България нямаме ли си ценности, нямаме ли вътрешни убеждения, национална гордост? На 3 март или на 24 май сте горди да си честитите празниците, а през другото време заспивате с турските сериали пред телевизорите.

Ходете си на екскурзии до Истанбул, забавлявайте се, хапвайте локуми, пийвайте турско кафе, ама си оставайте българи. Уважавайте различията във вярата, не палете фесове или килимчета, не пропагандирайте, не бъдете хулигани, но бъдете повече християни.

На мен Волен не ми е симпатичен. Дори обратното. Не подкрепям нищо от последните му действия. Но и не смятам, че трябва да сме толкова толерантни и да затриваме българското. И без това то е на изчезване...





Гласувай:
2



1. podvodni - Нужно ли е да се зовеш христянин ако ...
28.05.2011 16:17
Нужно ли е да се зовеш христянин ако не прилагаш в живота християнското учение? По християнин ли си ако бъдеш редовно в църквата а на практика правиш точно обратното? Нима зачитането на правото на другия в мисълта му, вярята му, изказа му е антихристово? Скачаме притив турските сериали. А против американските филми пълни с насилие? Кое е по-добре - да гледаш реални житейски взаимоотношения където се застъпват човешките ценности или кадри пълни с убииства и кървища? Или измислените латиносериали късето се набляга на лицемерието и лъжата? Защо не роптаем срещу тях?
Страхуваме се че ще затрият църквите и манастирите. Дръ, дрън. 500 години не успяха да сломят българщината, и след още 5 000 000 няма да успеят.
ДПС бе създадена да не се допусне второ Косово в България, и успява за сега.
Имах възможноста да говоря с гардове на Доган. Има негова заповед - Даже и мисълта за автономия да бъде унищожена в зародиш. Всички методи са разрешени.
А изцепките на Волен реално подклаждат враждата. Което никак не е добре.
цитирай
2. анонимен - Добре, че Тато на времето си ги прати ...
28.05.2011 16:56
Добре, че Тато на времето си ги прати турчурлята там където си им е мястото иначе кви ядове щяхме да береме днес с нашата си толерантност и търпимост...Не ми се мисли просто.
цитирай
3. balgarski7vinarki - navsiakade po sveta ima raznomisleshti partii i formazii s kraini orientazii
28.05.2011 17:31
znachi tova e neshto zakonomerno vazniknalo, togava triabva da go priemem, a pastorskia ton e sashto podhodjasht za obshtestva kadeto otdavna sa izjiviani nazionalisticheskite konflikti zashtoto ima materialna baza-standart, a pri nas e drugo i chestno kazano Siderov ne mi e antipatichen, po-skoro go vazpriemam kato antipod na krotkata izlishna prizivnost za obshto razbiratelstvo,koeto e nevazmojno - parlamenta igrae nechestno i ne nazovava neshtata s istinskite im imena-zatova otkade nakade pak tochno Siderov e glavnia vinovnik za konfliktite -vinovnizite se kriat zad nego.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: isstoyanova
Категория: Хоби
Прочетен: 285865
Постинги: 114
Коментари: 45
Гласове: 289
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930